sreda, 24. jula 2024.

Pojačanje valjevske bolnice

Objavljeno: 5. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji uručeni su ugovori o zaposlenju. Posao dobija 100 lekara i 200 medicinskih sestara, a ugovore o radu im je u Palati Srbija uručio predsednik Aleksandar Vučić.

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je 2018. godine Program zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, a sve u cilju omogućavanja najboljim mladim lekarima i sestrama nastavak profesionalnog usavršavanja u Srbiji.

Prvog julskog dana je u valjevskoj bolnici kao značajno pojačanje počela da radi dr Ivana Damnjanović, diplomac Medicinskog fakulteta u Beogradu, 2019. godine sa prosekom 9.57. Medicinski fakultet je Ivanino opredeljenje nakon završene Gimnazije.

“Poznato je da je Medicinski fakultet jedan od najzahtevnijih i najtežih, ali kada radite nešto što volite mnogo je lakše i ne padnu teško sva odricanja. Od malih nogu sam želela da se bavim humanim pozivom lekara. Nakon prve godine koja je bila veliki izazov jer sam došla iz gimnazije, na nešto totalno nepoznato uz susret sa novim pojmovima, sve sam uspešno završila. Dok sam bila student želela sam da ostanem u nekom urbanijem gradu kakav je Beograd, ali poslednjih godinu dana rada na preventivi na Epidemiologiji, shvatila sam kuda želim da se razvija moja profesionalna karijera. Mirniji grad je nešto što ja želim za sebe, ali sa druge strane sam želela malo uzbudljiviji poziv i da se bavim klinikom, a ne preventivom, pa mi je dolazak u valjevsku bolnicu i to na Interno odeljenje praktično ostvarenje želja. Smatram da je interno odeljenje zapravo medicina u malom. Podmlađen je tim u internističkom odseku pa imamo priliku da zajedno učimo i stasavamo uz najbolja imena internista valjevske bolnice koja nam nesebično prenose znanja. Moja naklonost i svera interesovanja vode ka endokrinologiji, ali imam priliku da prođem kroz kompletnu internističku grupaciju, pa gde me put odvede”, rekla je dr Ivana Damljanović koja je jako srećna što joj se pružila prilika i ostvarila želja da radi ono što voli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *