utorak, 28. maja 2024.

Novi Dom za stare u Valjevu dobio licencu za rad

Objavljeno: 8. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u prisustvu gradonačelnika Lazara Gojkovića, uručio je licencu za rad novom Domu za stare “Kolubara OMNI Premium“ u Valjevu, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva rada i socijalne politike.

„Kapacitet novog Doma, koji je izgrađen po najmodernijim standardima, je do 100 korisnika. To je veoma važno za ovaj grad, jer su imali problem sa smeštajem najstarijih građana. Korisnicima će biti pružena adekvatna nega, biće im omogućena i rekreacija, kao i praćenje kulturnih sadržaja. Pored toga, otvaranjem ovog Doma otvorena su i nove mogućnosti za rad kvalifikovanih ljudi“, rekao je ministar Đorđević.

Kako je navedeno, Đorđević je istakao da se resorno Ministarstvo aktivno zalaže za poboljšanje uslova života svih korisnika socijalne zaštite, što podrazumeva i rekonstrukcije postojećih i izgradnju novih ustanova za njihov smeštaj.

Ministar je najavio i otvaranje državnog Doma za stare u Valjevu, ali nije precizirao kada će taj objekat, koji se gradi 11 godina, biti useljen. „Projekat za izgradnju postoji, ali je zbog epidemije korona virusa stopiran“, naveo je Đorđević.

Foto: Ministarstvo za socijalnu politiku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *