utorak, 23. jula 2024.

„Novi Elind“ u vlasništvu „Gorenja“

Objavljeno: 19. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Slovenačko „Gorenje“ kupilo je „Novi Elind“ u stečaju. Procenjena vrednost fabrike nad kojom je stečaj pokrenut 2012. godine bila je 261,2 miliona dinara, ali je „Gorenje“, kako se saznaje, kao jedini ponuđač imovinu nekadašnjeg velikog proizvođača TA peći na području bivše Jugoslavije kupilo za nešto manje od 86 miliona dinara.

Na taj način, od sada je u vlasništvu kompanije iz Velenja dvadesetak objekata od nekoliko hiljada kvadrata na površini od 4,11 hektara.

„Novi Elind“ je firma koju je nakon privatizacije DP „Elind“ 2006. godine osnovao konzorcijum „Parteha”, „Metalinga” i „Medivaka” iz Slovenije, te srpske firme „Spik”. Vlasnici su se, međutim, posle jednogodišnje saradnje sukobili, proizvodnja je, sem žičanog programa za „Gorenje“ posustajala pa se pre četiri godine ušlo u stečajni postupak.

Podsećamo, nakon nedavnog sastanka sa gradskim rukovodstvom, direktor „Gorenja“ Boris Pavčnik je izjavio da kompanija iz Velenja namerava da u naredna 24 meseca proširi proizvodnju i zaposli još više od 200 ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *