ponedeljak, 24. juna 2024.

Novi objekat u „Krušiku“ vredan 9,4 miliona evra

Objavljeno: 11. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U valjevskom „Krušiku“ završena je izgradnja novog pogona, vrednog 9,4 miliona evra!  Na prostoru nekadašnje Alatnice, koja je porušena u NATO bombardovanju 1999. godine, izgrađena je fabrika raketnih motora, jedina fabrika ovog tipa u zemljama regiona. Novoizgrađeni pogon se prostire na 2.800 kvadrata. Direktor vojne fabrike u Valjevu Mladen Petković za Patak online kaže da su kompletni radovi završeni, montirana je sva oprema, a otvaranje novog pogona u „Krušiku“ se očekuje narednih dana.

„ Izgradnjom ovog pogona  stvoriće se uslovi da se proizvodnja uz raketnog programa ’Krušika’ obnovi, modernizuje, kao i da se osvoje potpuno novi proizvodi u ovoj oblasti. Ovo je jedina fabrika ovog tipa u regionu. Vrednost ove investicije je 9,4 miliona evra i celokupna investicija je finansirana iz sopstvenih sredstava“, kaže Petković.

U novom pogonu „Krušika“ posao će dobiti 70 radnika. Kako saznajemo, narednih dana bi trebalo da bude postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kapislane, vredne 10 miliona evra. U tom pogonu posao će dobiti 120 radnika.

Vojna fabrika je od početka godine do sada zaposlila 565 ljudi, tako da ukupan broj zaposlenih u „Krušiku“ premašuje 1.730 radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *