subota, 20. jula 2024.

Novi preventivni projekat Doma zdravlja

Objavljeno: 12. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski Dom zdravlja sprovodi projekat ranog otkrivanja rizika za nastanak bolesti srca i krvnih sudova, rizika za nastanak šećerne bolesti tipa dva, kao i ranog otkrivanja depresije. Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, projekat će se sprovoditi do kraja decembra ove godine, a cilj je sprečavanje ovih oboljenja, njihovog ranog otkrivanja, pravovremenog lečenja i prevencije teških komplikacija.

Ove preventivne usluge biće potpuno besplatne za građane i dostupne u mesnim zajednicama, ustanovama i preduzećima, a raspored poseta izabranih lekara i patronažnih sestara biće naknadno objavljen.

Projekat je koordiniran od strane Ministarstva zdravlja, uspostavljanjem grantova za unapređenje kvaliteta i efikasnosti preventivnih i drugih zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Projekat je finansiran sredstvima za „Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“ i sredstvima za „Dodatno finansiranje za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije“, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *