nedelja, 26. maja 2024.

Novi skener u valjevskoj bolnici

Objavljeno: 30. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Valjevska bolnica uskoro će dobiti novi skener! Na nabavku ovog važnog aparata građani Kolubarskog okruga čekaju već duže vreme, a uskoro više neće na skener morati da odlaze u Beograd, Šabac i Čačak. Ministarstvo zdravlja je još letos odobrilo 45 miliona dinara za nabavku novog skenera, što je prilikom posete Valjevu i obećao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a procedura oko kupovine ovog aparata je završena, tako da će novi skener u valjevsku bolnicu stići najkasnije za tri meseca.,

Potpisivanje ugovora za nabavka novog skenera je bio povod današnje konferencije za novinare koju je zakazao vršilac dužnosti direktora valjevske bolnice dr Zoran Đurić. Kako je objašnjeno, skener koji će dobiti valjevska bolnica je među nasavremenijim u Srbiji, a skener istih karakteristika poseduje Urgentni centar Kliničkog centra Srbije.

Stari skener, koji je kupljen pre 12 godine je dugo vremena radio u havarijskom režimu, a početkom jula je potpuno prestao da radi. Na njemu je do sada obavljeno više od 90.000 pregleda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *