nedelja, 21. aprila 2024.

Novinari nepoželjni na sednicama Gradskog veća

Objavljeno: 24. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska vlast donela je odluku da zabrani prisustvo novinarima na sednicama Gradskog veća. Novinari sa dugim „stažom“ ne pamte da su sednice Veća ikada bile zatvorene za javnost, uključujući i period bombardovanja. U saopštenju Odseka za informisanje i protokol Grada Valjeva navodi se će radi bolje i sadržajnije informisanosti građana sve sednice biće održavane bez direktnog prisustva medija, uz blagovremeno informisanje o tačkama dnevnog reda, kao i o ishodu odluka Gradskog veća.

„ Nakon svake sednice Gradskog veća biće dostavljeno saopštenje, koje će javnosti omogućiti detaljan uvid u odluke koje su donete. Takođe, po potrebi će se članovi Gradskog veća direktno obraćati na konferencijama za novinare, na kojima će javnosti još detaljnije obrazlagati određene odluke, koje su bitne za funkcionisanje grada. S obzirom na činjenicu da se na dosadašnjim sednicama Gradskog veća nisu mogla postavljati pitanja, ovim izmenama će biti omogućeno da članovi Gradskog veća iscrpno informišu javnost. Na ovaj način će građani Valjeva i mediji biti bolje obavešteni o odlukama Gradskog veća“, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz ovoga proizilazi da su ovdašnji mediji loše informisali građane o odluka Gradskog veća, što je nedopustiv pritisak gradske vlasti na rad novinara, kojoj se, očigledno, ne dopada pisanje pojedinih medija. Ubuduće, građani Valjeva o odlukama Gradskog veća „čitaće“ samo ono što im „servira“ Odsek za informisanje.  Uvidom na sajt grada Valjeva, evidentno je da su informacije sa dosadašnjih sednica Gradskog veća šture i da imaju za cilj afirmiciju rada gradskih funkcionera, što se i očekuje od te službe, ali ne i od novinara, koji bi trebalo da nepristrastvo izveštavaju o svim važnim odluka koje donosi Gradsko veće.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *