ponedeljak, 22. jula 2024.

Novosađanka se povredila u blizini ski-staze

Objavljeno: 12. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa improvizovane drvene ljuljaške  u blizini vrha ski – staze “Crni vrh” na Divčibarama. Prvi u pomoć ovoj ženi priskočili su valjevski vatrogasci Vladimir Mitrović i Milan Tripković, koji su, probijajući se kroz blato i kaldrmu, stigli do mesta gde je bila povređena Novosađanka, koja je zadobila prelome ruku i povrede na glavi i leđima.

“Nakon dojave da je u blizini vrha ski-staze povređena žena koja ne može da se kreće, uputili smo se na lice mesta. Međutim, do vrha staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo vozilom morali da se probijamo kroz blato i kaldrmu, preko stare ski-staze i obodom planine. Uspeli smo da je imobilišemo i smestimo u vozilo. Povređenu ženu smo spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći. Zbog činjenice da na toj trasi ne postoji put cela je trajala je oko sat vremena”, kaže valjevski vatrogasac Vladimir Mitrović.

Incident se dogodio juče popodne. Pretpostavlja se da ova žena, koja je bila u društvu prijateljice, nije zauzela najbezbedniji položaj u ljuljaški, koja se nalazi u blizini vrha ski- staze. Nakon ukazane lekarske pomoći ona je transportovana u valjevsku bolnicu, a zbog dalje opservacije i lečenja, upućena je u Novi Sad.

Kako saznajemo, lekari hitne pomoći i prethodnog vikenda imali su posla na ski-stazi “Crni vrh”, o čemu svedoče fotografije objavljene na društvenim mrežama.

Foto: Intervencija Hitne pomoći prošle nedelje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *