petak, 24. maja 2024.

Opremanje mioničke osnovne i srednje škole

Objavljeno: 12. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Rekonstrukcija osnovne i srednje škole u Mionici je u završnoj fazi, a sada predstoji opremanje tih školskih objekata. Posao nabavke opreme i nameštaja za opremanje Osnovne škole „Milan Rakić“ i Srednje škole „Mionica“ dobio je konzorcijum koji čine firme „Itro-coop“ iz Arilja i „Blažeks“ iz Kragujevca.

Ovim je praktično započeta realizacija ugovora u vrednosti od 10,69 miliona dinara o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u 2020. godini koji su u martu ove godine potpisali Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ugovorom je precizirano da mionička lokalna samouprava obezbeđuje 25 odsto od ukupnih sredstava, a kabinet ministra 75 odsto.

Opštini Mionica su odobrena ukupno četiri projekta, kojima se predviđa opremanje osnovne i srednje škole u Mionici, čija rekonstrukcija je u završnoj fazi, kao i osnivanje psihološkog savetovališta za adolescente i njihove roditelje i za mlade bračne parove, kao i savetovališta u oblasti reproduktivnog zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *