petak, 14. juna 2024.

Obavljena primopredaja dužnosti

Objavljeno: 21. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Primopredaja između novog i starog gradonačelnika Valjeva obavljena je jutros u kabinetu prvog čoveka Valjeva, objavljeno je na gradskom sajtu. Novoizabrani gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović (SNS) je preuzeo dužnost od Stanka Terzića (SPS), koji je na čelu grada bio od 2012. godine.

Kako je navedeno na gradskom sajtu, u prijateljskoj atmosferi, Gvozednović i Terzić su razgovarali o funkcionisanju Valjeva i najvažnijim temama za upravljanje gradom. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić i načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić.

„ Grad Valjevo stabilno funkcioniše  i na računu je ovog jutra 341.300.000 dinara. U završnom računu budžeta za 2015. godinu, koji će se tek naći pred odbornicima Skupštine grada, iskazan je suficit od 263 miliona dinara. Zaduženja prema bankama su mala, u odnosu na budžet grada Valjeva i iznose oko 220 miliona dinara. U Banci Intezi je kredit od 109.479.000 za kupovinu „Stefila“, u Komercijalnoj banci je kreditno zaduženje od 98.581.000 dinar za toplifikaciju grada. Otplaćuje se kredit od 13 miliona dinara prema Fondu za razvoj Republike Srbije, za projekte podrške građevinskoj industriji. U okviru ovog projekta izgrađeno je obdanište „Vidra“ u Gradcu, završena škola u Brđanima, rekonstruisani Urgentni centar i Dom zdravlja“, navedeno je na sajtu grada Valjeva.

Foto: valjevo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *