subota, 13. jula 2024.

Obećano- Neispunjeno

Objavljeno: 8. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U državnoj kasi nema dovoljno novca za prvobitno planiranu kompletnu rekonstrukciju glavnog puta za Divčibare, pa su počeli radovi koji nisu u planiranom obimu. U JP „Putevi Srbije“ Radio Patku je rečeno da je počela sanacija glavnog puta na Divčibarama u dužini od 2,2 kilometara. „ Radi se sanacija asfalta i trotoara. Za ostale radove zbog restriktivnog budžeta nismo imali sredstva“, kažu u „Putevima Srbije“.

Tako će još jedno dato obećanje ostati neispunjeno, jer su predstavnici države, na sastanku koji je održan u maju ove godine na Divčibarama, obećali više novca i obimnije radove na ovoj saobraćajnici. Umesto obećanih 200 miliona dinara, za rekonstrukciju glavnog puta na Divčibarama država je izdvojila samo 60 miliona dinara, a to je dovoljno za sanaciju puta od benzinske stanice do Vidikovca i izgradnju trotoara sa desne strane iz pravca Mionice.

Po prvobitnom projektu, bilo je predviđeno da se radi ulica širine 5,5 metara sa dva trotoara od po dva metra, tri mosta, ulična rasveta i zeleni zaštitni pojas. Ove radove je sa 200 miliona dinara trebalo da finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali je za Divčibare izdvojeno tri puta manje novca.

Država i valjevska vlast godinama nisu uložili ni dinar u razvoj Divčibara i ovo je prva veća investicija nakon rekonstrukcije puta za Divčibare iz pravca Mionice, koja je urađena u vreme kada je na čelu Ministarstva infrastrukture bio Velimir Ilić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *