nedelja, 21. jula 2024.

Tople probe počinju u ponedeljak

Objavljeno: 9. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska toplana je spremna za novu grejnu sezonu, koja će zvanično startovati 15. oktobra. Toplana je uspela da do sada nabavi 700 tona mazuta, što je dovoljno za oko dva meseca grejanja. Ministar Aleksandar Andić je Valjevo uvrstio među gradove koji nespremno dočekuju novu grejnu sezonu. Direktor valjevske Toplane Dejan Filipović za “Patak” kaže da ne zna na šta je tačno ministar mislio, ali navodi da je valjevska toplana u potpunosti spremna za grejnu sezonu, da su obezbedili znatno više energenata nego što je to bio slučaj ranijih godina i dodaje da će tople probe početi u ponedeljak.

“ Ne mogu da kažem da ministar greši, ali ne znam na šta se odnosi njegova ocena da smo nespremni. Energenata imamo dovoljno, kupljeno je oko 700 tona mazuta, što je dovoljno za više od dva meseca grejanja. Obezbedilo smo pre početka grejne sezone znatno više energenata nego ranijih godina, tako da ne znam gde smo nespremni za novu grejnu sezonu”, rekao je Filipović.

Kako saznajemo, zbog nabavke mazuta valjevska toplana nije na vreme plaćala rate za dug Robnim rezervama, ali su na vreme izmirili kamatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *