ponedeljak, 20. maja 2024.

Obeležen Dan Valjeva

Objavljeno: 21. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Dodelom Nagrada grada Valjeva, na Svečanoj akademiji, koja je održana u Centru za kulturu, obeležen Praznik grada – 20. mart. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, pozdravio je dobitnike nagrada i mnogobrojne goste, među kojima su i predstavnici Vojske, gosti iz okolnih opština, predstavnici svih najvažnijih institucija u gradu, objavljeno je na sajtu Grada.

„Čast mi je da vas ove godine pozdravim u ime grada Valjeva u ovoj sali u kojoj smo se konačno okupili u velikom broju da lično čestitamo najboljim sugrađanima za uspehe u prethodnoj, ali i u svim ranijim godinama! Valjevo je lep grad u kome žive pametni, obrazovani i dobri ljudi. Svoj valjevski pečat oni ostavljaju širom sveta i pronose dobar glas o našem gradu. I oni koji dođu u naš grad, vrlo brzo bivaju prihvaćeni i primaju sve dobre osobine pravog Valjevca! Ponosni smo na dobitnike nagrade grada Valjeva i čestitam Komisiji za dodelu nagrada, na dobro obavljenom poslu! Zahvaljujem se i sugrađanima koji su predložili ovako kvalitetne kandidate“, rekao je Gojković.

On je rekao da su dve godine borbe sa korona virusom, sada i ova godina, koja je puna izazova na globalnom nivou, ipak doneli nešto dobro.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, foto: Grad Valjevo

„To je da smo postali svesni koliko vrednih Valjevaca radi i stvara u raznim oblastima života, jer biti uspešan u ovako teškim godinama, može samo veoma posvećen i vredan čovek! Zbog toga sam i danas pun optimizma da napori koje ulažemo da unapredimo naš grad, da otvorimo nove fabrike, izgradimo puteve, obdaništa, parkove, dečja igrališta, smanjimo zagađenje vazduha, razvijemo turizam na prelepim valjevskim planinama, pre svega na Divčibarama, da svi ti naši napori nisu uzaludni! Imamo se za šta i za koga boriti“, rekao je Gojković.

Nakon obraćanja gradonačelnika Valjeva, hor „Abrašević“ je izveo moto „Abraševića“, nakon čega su u čast dobitnika i svih gostiju Svečane akademije, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“ Simon Bojičić, u klasi profesora Dimitrija Tomića, na klaviru izveo Korsakov Bumbarov let, a potom duo gitara koji čine Anđela Mišić, učenica 3. razreda u klazi Dragana Nikolića i Anđelka Dragić učenica prvog razreda u klasi Luke Jezdića, izvele Abreov Tiko tiko, navedeno je zvaničnom na sajtu grada Valjeva.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *