subota, 9. decembra 2023.

Skupština grada: Neće biti oduzeta nagrada Mališi Pajkoviću

Objavljeno: 18. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- „Prema informaciji koja je Skupštini grada Valjeva dostavljena iz Višeg javnog tužilaštva, optužnica protiv Mališe Pajkovića još nije ni potvrđena, pa samim tim odbornici Skupštine grada Valjeva nemaju osnova da na bilo koji način presuđuju oduzimanjem nagrade, osobi protiv koje nije podignuta optužnica, a kamoli da je osuđivana. Tim pre, što je dobitnik u oblasti poljoprivrede, nesumnjivo zaslužio po svim parametrima nagradu za svoj doprinos i rezultate u poljoprivredi“.

To je navedeno u saopštenju za javnost Skupštine grada, koje je potpisao zamenik predsednika lokalnog parlamenta Viktor Micić, nakon što se u javnosti pojavila informacija da se protiv ovogodišnjeg dobitnika nagrade grada Valjeva za poljoprivredu Mališe Pajkovića vodi krivični postupak zbog seksualne eksploatacije maloletnice.

„Skupština grada Valjeva apsolutno stoji iza predloga Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva, koja je svoj posao uradila u okviru zakona, svojih nadležnosti i ovlašćenja, na najbolji mogući način nakon što su građani Valjeva predložili kandidate za nagradu grada. Kao što je ranije danas u saopštenju Komisije za dodelu nagrada rečeno, ova Komisija stoji iza odluke o dodeli ne samo nagrade Mališi Pajkoviću, već i svim ostalim laureatima. Skupština grada Valjeva je na sednici održanoj 11. marta, jednoglasnom odlukom odbornika donela odluku o nagradi grada Valjeva i tom prilikom niko od odbornika nije izneo bilo kakve sumnje na dodelu nagrade iz oblasti poljoprivrede Mališi Pajkoviću“, navedeno je u saopštenju za javnost.

O zahtevu za održavanje hitne sednice koji je lokalnom parlamentu uputio šef odborničke grupe SPS- Jedinstvena Srbija Đorđe Pavlović, sa zahtevom da Mališi Pajkoviću bude oduzeta nagrada, zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Micić navodi da je zahtev „neuredan“.

„Navedeni zahtev je neuredan, s obzirom da isti nije podnet u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Valjeva, kojim je propisano da između ostalog, zahtev za sazivanje hitne sednice mora podneti najmanje jedna trećina odbornika Skupštine a ne kako je u konkretnom slučaju urađeno samo jedan odbornik. Iz svega navedenog može se zaključiti da je ovo možda u pitanju lični rat koji odbornik Pavlović vodi sa Skupštinom grada Valjeva, dobitnikom nagrade grada  i Komisijom za dodelu nagrade grade Valjeva“, stoji u saopštenju koje je potpisao zamenik predsednika lokalnog parlamenta Viktor Micić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *