subota, 20. aprila 2024.

Obeležen Dan Valjeva

Objavljeno: 21. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dobitnici godišnje nagrade, foto: Grad Valjevo
Dobitnici godišnje nagrade, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Dodelom Nagrada grada Valjeva, na Svečanoj akademiji, koja je održana u Centru za kulturu, obeležen Praznik grada – 20. mart. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković pozdravio je dobitnike nagrada i mnogobrojne goste, među kojima su i predstavnici Vojske, gosti iz okolnih opština, predstavnici svih najvažnijih institucija u gradu.

„Ovaj datum simbolizuje početak razvoja modernog Valjeva i potpuno je lišen ideoloških i političkih predznaka. Još od 1804. godine, kada su ustaničke jedinice Valjevske nahije ušle u Valjevo, koje su Turci posle višednevne opsade napustili noć ranije, ova pobeda mudrosti, snage, jedinstva i upornosti naših predaka nas obavezuje i pokazuje kojim putem treba ići.

A treba ići putem razvoja, znanja, u skladu sa tradicijom, kulturom, prirodom, putem koji su nam utrli svi oni koji su živeli na ovim prostorima pre nas! Ponosan sam što danas živimo u Srbiji, koju predvodi predsednik Republike Aleksandar Vučić i koji sa svojim timom radi na tome da se naša zemlja svrsta u red razvijenih ekonomskih zemalja sveta!

I mi u Valjevu možemo biti ponosni na ono što smo zajedno sa Vladom Srbije i građanima Valjeva do sada uradili. Na pragu smo završetka investicija i projekata o kojima pričamo, maštamo i pripremamo godinama, a neke čekamo i decenijama“, rekao je Gojković.

Lazar Gojković, foto: Grad Valjevo

Dobitnici godišnje nagrade grada Valjeva

Godišnju nagradu u oblasti medicine dobio je specijalista opšte medicine dr Branislav Jovanović, a u oblasti obrazovanja Tatjana Reljić, profesor razredne nastave.

U oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagrada je otišla u ruke učeniku Muzičke škole Milivoju Jovanoviću, a nagrada za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva dr Aleksandri Krstić, koja je vanredna profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

U oblasti privrede nagrada je pripala preduzeće „Žileks-trgovina“ sa Stava, a u oblasti  poljoprivrede dr Radosavu Vujiću i Aleksandru Lazareviću.

Za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrađeno je Udruženje fudbalskih sudija grada Valjeva.

Dobitnici godišnje nagrade, foto: Grad Valjevo

U oblasti informisanja i društvenog angažovanja nagradu je dobio Predrag Lučić, novinar Televizije Valjevo plus, a u oblasti humanosti Aleksa Filipović i Marija Nikšić.

Nagradu u oblasti umetnosti i kulture je dobio Mešoviti hor valjevske crkve „Hadži Ruvim“,  za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja AKUD „Kosta Abrašević, a za oblast sporta odbojkašica Ljiljana Ranković.

Specijalna nagrada za životno delo je dodeljena džez muzičaru Jovanu Maljkoviću i novinaru i publicisti Milošu Jevtiću.

U okviru programa obeležavanja Dana Valjeva večeras u 20 časova će u velikoj sali Centra za kulturu svoj stendaun izvesti glumac Nebojša Milovanović, sa gostima gitara – Dušan Popović Lipovac, bubanj- Stanislav Stojkanović, frula – Neda Nikolić, tehnika i vokal – Jovana Bjeković.

Pored toga, ustanove kulture organizuju programe posvećene Danu grada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *