utorak, 21. maja 2024.

Danas je Dan Valjeva

Objavljeno: 20. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Patak online
Foto: Patak online

VALJEVO- Danas je Dan grada, 20. mart, koji se obeležava od 2004. godine, umesto 15. septembra. Dan oslobođenje Valjeva u Prvom Srpskom ustanku 1804. godine, 20. mart, obeležava se kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja Valjeva, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Svečana akademija i dodela nagrada grada Valjeva će se održati u 12 časova u sali Centra za kulturu Valjeva.

U 20 časova, u Centru za kulturu počinje koncert grupe „Van Gog“.

U okviru programa obeležavanja Dana Valjeva, u utorak, 21. marta u 20 časova će u velikoj sali Centra za kulturu svoj stendaun izvesti glumac Nebojša Milovanović, sa gostima gitara – Dušan Popović Lipovac, bubanj- Stanislav Stojkanović, frula – Neda Nikolić, tehnika i vokal – Jovana Bjeković.

Pored toga, ustanove kulture organizuju programe posvećene Danu grada.

Valjevo, foto: Patak online

Dobitnici godišnje nagrade grada Valjeva

Godišnju nagradu u oblasti medicine dobija specijalista opšte medicine dr Branislav Jovanović, a u oblasti obrazovanja Tatjana Reljić, profesor razredne nastave.

U oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagrada ide u ruke učeniku Muzičke škole Milivoju Jovanoviću, a nagrada za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva dr Aleksandri Krstić, koja je vanredna profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

U oblasti privrede je nagrada pripada preduzeće „Žileks-trgovina“ sa Stava, a u oblasti  poljoprivrede dr Radosavu Vujiću i Aleksandru Lazareviću.

Za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrada pripada Udruženju fudbalskih sudija grada Valjeva.

U oblasti informisanja i društvenog angažovanja biće nagrađen Predrag Lučić, novinar Televizije Valjevo plus, a u oblasti humanosti Aleksa Filipović i Marija Nikšić.

Nagradu u oblasti umetnosti i kulture dobiće Mešoviti hor valjevske crkve „Hadži Ruvim“,  za čuvanje i negovovanje tradicije valjevskog kraja AKUD „Kosta Abrašević, a za oblast sporta odbojkašica Ljiljana Ranković.

Specijalna nagrada za životno delo biće dodeljena džez muzičaru Jovanu Maljkoviću i novinaru i publicisti Milošu Jevtiću.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *