utorak, 28. maja 2024.

Obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Objavljeno: 23. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica je po treći put obeležila Evropsku nedelju mobilnosti i na taj način dala doprinos povećanju svesti o značaju urbane mobilnosti i saobraćaja bez izduvnih gasova. Ovogodišnji program obilovao je zanimljivim i edukativnim sadržajem, u koji su pored starijih, najviše bila uključena deca.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti održane su mnogobrojne aktivnosti, a među kojima je „Pravilno bicikl vozi da te niko ne ugrozi“, takmičenje u brzom hodanju kao i sajam prevoznih sredstava bez izduvnih gasova.

Najmlađi Mioničani pokazali su veliko interesovanje za očuvanje prirode i zaštitu životne sredine kroz literarne radove, poligone, stripove i pešačenje. Poslednjeg dana obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti su obeležene pešačke staze u Banji Vrujci.

„Ovo je samo jedan od mnogobrojnih koraka koje moramo da napravimo kako bismo živeli u zdravoj sredini i kako bismo našim najmlađima ostavili u nasleđe očuvanu Mionicu. Važno je da se svaki dan ponašamo kao da je Evropska nedelja mobilnosti i da na taj način sačuvamo zdravlje, prirodu, ali  i jedni druge“, izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja koju organizuju Stalna konferencija gradova i opština i Vlade Švedske u okviru programa „Podrška lokalnoj samoupravi na putu EU integracija“.

M.B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *