nedelja, 26. maja 2024.

Obezbeđen novac za kupovinu testa opterećenja srca

Objavljeno: 6. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-U Omni centru sinoć je održano donatorsko veče za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu. Organizatori kažu da je akcija uspela i da će iduće sedmice biti naručen novi test opterećenja srca, a valjevskoj bolnici bi novi aparat trebalo da bude da bude isporučen u narednih mesec dana. „ Rok za isporuku aparata je 20 dana, tako da bi valjevska bolnica test opterećenja srca trebalo da dobije najkasnije u roku od mesec dana“, rekli su organizatori.

Tačan iznos novca koji je prikupljen u ovoj akciji, kao i spisak preduzeća i ustanova koji su pomogli, biće objavljen u ponedeljak na sajtu Radio Patka. „ Do ponedeljka ćemo imati presek svih uplata. Ukoliko bude nedostajalo novca do 1,6 miliona dinara, koliko košta novi aparat, preostali deo će donitarati dva valjevska preduzeća, koja su izrazila spremnost da nam pomognu za slučaj da sredstva iskupljena na donatorskoj večeri ne budu dovoljna za kupovinu testa opterećenja srca“, rekli su organizatori.

Ovu humanitarnu akiciju, koju su organizovali Radio Patak i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, podržala su mnoga valjevska privatna i preduzeća, ustanove, odbornici Skupštine grada, članovi Gradskog veća, predstavnici većine opština Kolubarskog okruga, kao i građani Valjeva. Jedan od organizatora Dragan Jeremić je rekao da je ova akcija pokazala da kad postoji razumevanje i jedinstvo svaki problem može da se reši.

U ime valjavske bolnice organizatorima, ali i svim građanima koji su pomogli ovu humanitarnu akciju, zahvalila je dr Marija Mirković, načelnik internog odeljenja, koja je poručila da bi bilo dobro da je ovakvih akcija što više.

Nakon ove biće pokrenuta nova humanitarna akcija za popravku mamografa, koji već mesecima ne radi u valjevskoj bolnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *