četvrtak, 22. februara 2024.

Obijene prostorije portala Kolubarske.rs

Objavljeno: 13. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Proteklog vikenda obijene su prostorije valjevskog portala Kolubarske.rs u Ulici vojvode Mišića. Provalnici ili više njih su obili dvorišni prozor kroz koji su ušli u prostorije ovog medija, gde su u obe kancelarije ispreturali fioke radnih stolova, dokumentaciju sa stolova su razbacali po podu, dok od opreme ništa nije odneto.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je obijanje redakcije valjevskog portala Kolubarske.rs i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinici i koji su razlozi provale. Urednica Kolubarskih Darija Ranković rekla je UNS-u da su nepoznate osobe provalile u redakciju, u centru Valjeva i koja je jasno obeležena.

„Policija je obavila uviđaj. Iz redakcije nije odneta oprema, niti bilo šta od vrednosti što se nalazilo u prostorijama. Rečeno mi je da se radi na pronalasku počinilaca i da će tužilaštvu biti podnete krivične prijave za pokušaj teške krađe“, rekla je UNS-u Ranković.

Demokratska stranka Valjevo je najoštrije osudila obijanje i demoliranje prostorija redakcije portala Kolubarske.rs i zahteva od policije i tužilaštva da utvrde ko su počinioci i nalogodavci provale. „Slobodno i nezavisno novinarstvo je jedan od osnovnih stubova svakog demokratskog društva, a ovakvi napadi ugrožavaju slobodan rad novinara i izazivaju osećaj straha“, navodi se u saopštenju za javnost valjevske Demokratske stranke.

Foto: Đorđe Đoković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *