utorak, 21. maja 2024.

Zorana Mihajlović: “Brza saobraćajnica od Valjeva do autoputa počinje da se gradi u martu”

Objavljeno: 10. januara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Izgradnja brze saobraćajnice koja Valjevo treba da spoji sa autoputem “Miloš Veliki”, “duplih traka” u dužini od 16,6 kilometara od Iverka do Nepričave, počeće u martu.

To je najavila ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“U martu počinjemo izgradnju brze saobraćajnice kojom ćemo spojiti Valjevo sa „Milošem Velikim“, počinjemo i izgradnju Fruškogorskog koridora vrednog 600 miliona evra, završićemo dokumentaciju za novi autoput „Vožd Karađorđe“, kao i dokumentaciju za prugu Niš-Preševo”, rekla je Zorana Mihajlović najavljujući ovogodišnje projekte.

Novi investicioni ciklus „Srbija 2025.“, kako je rekla, vredan je 14 milijardi evra i odnosi se kako na transportnu, tako i na komunalnu, socijalnu i energetsku infrastrukturu.

Podsećamo, ranije je najavljeno da je generalnim projektom koji je izradio CIP predložena potpuno nova trasa brze saobraćajnice do uključenja na autoput “Miloš Veliki”, sa južne strane u odnosu na postojeći državni put i železničku prugu Valjevo- Lajkovac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na otvaranju novog autaputa poručio da Valjevo ne sme da ostane slepo crevo i obećao da će izgradnja brze trke, biti završena do 2021. godine.

Ministarka Zorana Mihajlović, pak, prilikom poslednje posete valjevskom kraju

je izjavila da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice, prema procenama, koštati između 50 i 60 miliona evra, te da je u planu je izgradnja saobraćajnice duge 17 kilometara.

3 komentara na “Zorana Mihajlović: “Brza saobraćajnica od Valjeva do autoputa počinje da se gradi u martu”

 1. Taj posao izgradnju brze saobraćajnice bi morao Klomber da vodi. Još je ostalo samo Mengelea da predribla i da vodi koridore ili brze pruge još bolje.

  13

  0
 2. evo dodje i mart a od saobracajnice naravno nista ..samo ostadose tragovi ovde na vestima kao predizborna sarena laza

  2

  0
 3. pao im covek za eksproprijaciju pa ne smeju odmah da muljaju tako da ce sacekati par godina dok se ne slegne prasina

  2

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *