četvrtak, 18. jula 2024.

Objavljen javni poziv za prodaju Valjevske pivare

Objavljeno: 6. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za prodaju Valjevske pivare. Kako je objavljeno, 100 odsto kapitala najstarije pivare u zapadnoj Srbiji prodaje se po početnoj ceni od 7.047.260 evra. Otvaranje ponuda je zakazano za 8. oktobar. Uslov za budućeg vlasnika Valjevske pivare je da je registrovan za obavljanje delatnosti proizvodnje piva i da je u poslednjoj poslovnoj godini imao prihod od najmanje 20 miliona evra.

Na raniji javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije Valjevske pivare stiglo je šest pisama o zainteresovanosti, među kojima su i strane kompanije.

Nakon neuspešne privatizacije i izbegnutog stečaja, Valjevska pivara, na čijem čelu je od 2013. godine Aleksandar Rajevac, je ponovo „stala na noge“, sve obaveze prema državi i radnicima izmiruje na vreme. Ovo preduzeće uspelo je da poveća proizvodnju i ima kapacitete od 250.000 hektolitara piva i 30.000 hektolitara osvežavajućih bezalkoholnih napitaka godišnje. Fabrika trenutno zapošljava 197 radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *