nedelja, 21. jula 2024.

Obnažene fotografije učenica širili na Fejsbuku

Objavljeno: 14. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO – Šestorica valjevskih tinejdžera osuđena su na vaspitnu meru pojačanog nadzora roditelja jer putem Fejsbuka širili nage fotografije tri maloletnice iz Valjeva! Među žrtvama ovih dečaka je i devojčica koja je osmi razred. Ceo slučaj je otkriven kada se jedna od devojčica poverila majci, pa su se u ceo slučaj uključili Centar za socijalni rad, policija i sud.

Kaznene mere izrečene su D.A, A.M, A.Đ, M.O i O.V. za krivično delo neovlašćenog objavljivanja tuđeg spisa, portreta i snimka, a  L.A. zbog krivičnog dela prinude. Petorica dečaka su učenici ptvog razreda srednje škole, dok šesti osuđeni dečak ima 17 godina. Oni su preko društvene mreže širili obnažene fotografije dve njihove vršnjakinje, ali i jedne devojčice koja je osmi razred.

„ Sve je počelo tako što je najstariji dečak L.A. devojčici koja ide u osmi razred na FB poslao poruku da ima nage fotografije njene majke i da će ih objaviti ukoliko mu ona ne pošalje obnažene slike. Devojčica, koja se uplašila ove pretnje, poslala mu je pet fotografija sa intimnim delovima tela, bez odeće. On je te slike preko FB poslao svojim drugarima, koji su nage fotografije devojčice širili dalje preko FB“,  navodi naš izvor iz pravosuđa.

Sud je utvrdio da je O.V., u isto vreme, nage slike druge dve maloletnice prosledio svojim drugovima. Kako saznajemo, jedna od devojčica je, na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost, rekla da je O.V. slala obnažene fotografije, jer joj se sviđao, ali ga je zamolila da ih ne pokazuje nikome. Druga je istom mladiću poslala slike u donjem vešu, ali se nije nadala da će ih raširiti po FB.

Mladići tokom suđenja su priznali delo koje im je stavljeno na teret, ali su se branili da nisu znali da je širenje tih fotografija protivzakonito.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *