nedelja, 14. aprila 2024.

Obolelih u Valjevu 47, čekaju se najavljene oštrije mere

Objavljeno: 27. marta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na sajtu Vlade Srbije COVID 19 statistike objavljeno je da je broj zaraženih od korona virusa u Valjevu 47. Opština Mionica je na svom zvaničnom sajtu objavila podatak da je na teritoriji te varoši potvrđen prvi slučaj oboljenja od korona virusa.

Verica Jovanović, direktorka Insituta “Batut” izjavila je da na teritoriji Beograda, Kolubarskog i Niškog okruga, s ozbirom da su Beograd, Valjevo i Niš označeni kao zarišta, krizni štabovi, instituti i službe intenzivno primenjuju sve mere epidemiološog nadzora, a da će eventualna odluka o novim merama biti doneta „multisektorski“, o čemu će javnost biti obaveštena.

“Svi intenzivno primenjujemo sve mere epidemiološkog nadzora, pratimo situaciju. Sve ostale mere, u svakom slučaju, ne bi bile negativne, već bi samo dale doprinos merama kontrole. O tome će se multisektorski razmišljati, o tome će se doneti odluka i bićete obavešteni”, rekla je Jovanović upitana da li su Beograd, Valjevo i Niš blizu toga da budu izolovani.

“Mi smo razmišljali da posebne, pojačane epidemiološke mere primenimo u Beogradu, Valjevu, Nišu”, rekla je Jovanović.

Po navodima nacionalnih medija, mere koje je između ostalog najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mogle bi biti donete danas.

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane saopštilo je da su pripadnici Vojske Srbije upućeni na pružanje pojačane podrške u borbi protiv korona virusa u Valjevu, gde su započeli dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima. Snage Vojske Srbije su angažovane i na obezbeđenju Zdravstvenog centra u tom gradu, kontroli ulaska i izlaska i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *