četvrtak, 13. juna 2024.

Od 1. jula plaćanje grejanja po potrošnji

Objavljeno: 27. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od 1. jula  svi korisnici daljinskog grejanja u Valjevu moraće da plaćaju grejanje po potrošnji. Novina je to da će potrošači, ubuduće, punu cenu grejanja plaćati tokom grejne sezone, a u ostalim mesecima izdavajaće 30 dinara po kvadratu za naknadu prema Uredbi o grejanju. Tokom grejne sezone grejanje će obračunavati po 5,34 dinara za utrošeni kilovat čas u stanovima i 8,01 dinar po kilovat času u poslovnom prostoru. Novi tarifni sistem će početi da se primenjuje od iduće sedmice, bez obzira na to da li su građani ugradili merače u svojim stanovima, kaže za Patak direktor JKP „Toplana“ Dejan Filipović.

„ Na svim zgradama, na podstanicama, su ugrađeni merni uređaji, tako da ćemo imati jasnu evidenciju koliko koja zgrada troši. Ukoliko su građani ugradili merače toplote u svojim stanovima, to će biti bolje za njih, jer će im računi za grejanje biti niži, a u svakom slučaju, ovakav način naplate trebalo bi da dovede do toga da građani manje izdavajaju za grejanje“, kaže Filipović.

Interesovanje građana za ugradnju merača je, za sada, veoma slabo, prvenstveno zbog toga što to zahteva dodatne troškove, jer se cena merača po grejnom telu kreće oko 50 evra, tako da je za dvosoban stan, koji u proseku ima pet grejnih tela, potrebno je oko 250 evra.

Jedan komentar na “Od 1. jula plaćanje grejanja po potrošnji

  1. kako ce grejanje placati stanari vojnih zgrada u ulici vojvode misica.koliko znam u podstanici nije nista radjeno.da li ce oni i dalje placati po kvadratu ili………… dere toplana ,dere braco punim plucima za jeftino grejanje.Ivko gde si da se vratis i da ponovo vadis vruce krompire iz vatre.da se posteno ograjemo ko ljudi.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *