nedelja, 23. juna 2024.

Od četvoro uhapšenih, troje pušteno da se brani sa slobode

Objavljeno: 28. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Nakon hapšenja četiri osobe, osumnjičene da su koruptivnim delima oštetili budžet opštine Lajkovac za više od 10 miliona dinara, tri osobe su puštene da se brane sa slobode, dok je jednoj osobi određen pritvor do mesec dana. Nakon policijskog zadržavanja i saslušanja u Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na slobodi su M. P. (37), bivše odgovorno lice javnog preduzeća „Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac“, koja se sumnjiči da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja, kao i član komisije za javne nabavke P. M. (44) i predstavnik ponuđača firme „Dragan Marković“ iz Lajkovca G.B. (44), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Jednomesečni pritvor određen je D. V. (47), odgovornom licu firme „Cevas ko“ doo iz Lazarevca, koji se tereti da je izvšio krivična dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Kako je nakon hapšenja saopštio MUP Srbije, sumnja se da je D. V., 2015. godine, prilikom konkursa za četiri javne nabavke vredne 8.087.540 dinara, investitoru „Direkcija za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac“ dostavio ponude sa falsifikovanim sadržajem, na osnovu kojih je izabran kao najpovolјniji ponuđač.

Osumnjičeni M. P. i P. M., se terete da su maja 2016. godine u postupku javne nabavke neosnovano doneli odluku o dodeli ugovora za izvođenje pripremnih radnji na izgradnji fudbalskog terena u opštini Lajkovac firmi “Cevas ko“. Sumnja se da su M. P. i P. M., uvažili zahtev za zaštitu prava koju je podnela firma “Cevas ko” iako ta ponuda nije ispunjavala tražene uslove u pogledu tehničkih kapaciteta, čime su opštinu Lajkovac oštetili za 7.296.449 dinara.

Takođe M. P. se tereti da je 2018. godine, u postupku javne nabavke izgradnje trotoara u Lajkovcu, neovlašćeno obaveštavala osumnjičenog G. B. o drugim ponudama, na osnovu čega je prilagođavanjem konkursne dokumentacije omogućeno da firma „Dragan Marković“ iz Lajkovca dobije posao. Sumnja se da je opština Lajkovac, na ovaj način oštećena za 2.859.780 dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *