četvrtak, 25. jula 2024.

Zemljotresi nisu izazvali oštećenja na brani Rovni

Objavljeno: 27. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Povodom serije zemljotresa, koji su juče pogodili zemlje regiona, a osetili su se i na našem području, saopštenjem za javnost oglasilo se JP „Kolubara“, koje upravlja branom „Subo-Rovni“. Kako se navodi u saopštenju za javnost, potresi koji su se osetili i u ovom kraju, nisu izazvali oštećenja na brani.

„Što se tiče događaja od 26.11.2019. godine naši uređaju su zabeležili sve potrese koji su se desili tog dana. Najintezivniji potresi su se desili 26.11.2019. godine u 03:54 sata na 277 km od brane Stubo-Rovni na području Albanije, i drugi u 10:19 sati na 193 km od brane Stubo-Rovni na području BiH. Intezitet ovih potresa na području brane i akumulacije Stubo-Rovni je bio IV stepena Merkalijeve skale. Na ovom intezitetu zemljotresa nisu očekivana ni strukturna ni nestukturna oštećenja brane. Maksimalno detektovano ubrzanje na telu brane, ovom prilikom, je daleko manje od maksimalog teoretskog inteziteta. U svakom slučaju, po unapred predviđenoj proceduri, izvšena je preventivna provera brane i objekata hidroakumulacije gde je konstatovano da nema oštećenja, da sistem funkcioniše normalno i da trenutno ne postoji opasnost po građane i dobra nizvodno od brane“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako je saopšteno, JP ’Kolubara’ na objektu brane „Stubo-Rovni“ ima četiri akcelerografska uređaja za merenje seizmičke aktivnosti, a očitani podaci se prosleđuju Republičkom seizmološkom zavodu.

4 komentara na “Zemljotresi nisu izazvali oštećenja na brani Rovni

  1. Brana je oštećena kad je za direktora došao nepismeni pitać.kako je izabran zna samo teča i pričaće o tome.

    3

    0
  2. Ajmo o izveštaju revizora, to je ozbiljna tema za branu. Pitać je tu da sakrije kriminal predhodnika na brani, malo se omastio i On.

    5

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *