petak, 24. maja 2024.

Od danas će biti topli radijatori

Objavljeno: 12. oktobra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Radijatori u stanovima i poslovnim objektima koji su priključeni na daljinski sistem grejanja biće topli od danas. Gradska toplana je odlučila da zbog niskih temperatura, pre zvaničnog početka grejne sezone, pusti grejanje svojim korisnicima. Kako objašnjava direktor Toplane Zoran Stepanović, plan je bio da radijatori budu topli rano jutros, međutim, zbog nestanka struje, kotao je pušten u rad tek oko sedam časova.

„U zavisnosti od dela grada, potrebno je po nekoliko sati da topla voda stigne do korisnika. Neki korisnici već imaju grejanje, dok će oni korisnici kojima su radijatori još uvek hladni, grejanje dobiti najkasnije do 12 časova. Stanovi će se grejati danas i sutra ceo dan, jer se prognoziraju temperature do 12 stepeni. To će biti i prilika da se otklone eventualni problemi sa grejanjem pre zvaničnog početka grejne sezone“, objašnjava Stepanović za portal Patak online.

U JKP „Toplana“ navode da su spremni za novu grejnu sezonu, da su obezbeđenje dovoljne količine energenata i da korisnici na daljinskom sistemu grejanja nemaju razloga za brigu. Pred početak zvanične grejne sezone je obezbeđeno je 700 tona mazuta, koji će se koristiti samo u slučaju veoma niskih temperatura, dok se gas nabavlja po potrebi, jer ne postoji mogućnost skladištenja.

Toplana greje oko 400.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Potrošači na daljinskom sistemu grejanje će i u novoj sezoni plaćati po istoj ceni kao lane. U Gradskoj toplani kažu da neće doći do povećanja cene grejanja, iako je grejanje poslednji put poskupelo pre sedam godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *