nedelja, 26. maja 2024.

Od danas glavni ulaz Doma zdravlja koristi se za Kovid ambulantu

Objavljeno: 1. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Dom zdravlja
Foto: Dom zdravlja

VALJEVO- Zbog povećanog broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama i potrebe za više ordinacija, valjevski Dom zdravlja od danas reorganizuje rad na način koji je poznat građanima.

Kao ulaz za Kovid ambulantu koristiće se glavni ulaz, dok će ostali pacijenti ići na vrata sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći. Taj ulaz će koristiti i zdrave trudnice, dok će prehlađene i pozitivne ulaziti na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

Kovid ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Za 24 sata 90 novoobolelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje za 24 sata u Kolubarskom okrugu je korona virus potvrđen kod 90 osoba.

U Valjevu je 55 osoba pozitivno na korona virus, u Ljigu 10, Ubu 9, Mionici 9, Lajkovcu 5 i u Osečini korona virus je potvrđen kod dve osobe.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka godine korona virus je potvrđen kod 17.795 osobe, od toga u Valjevu je njih 10.506. Od posledica korona virusa ove godine su preminule 203 osoba u Okrugu, a u Valjevu njih 115.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *