subota, 20. aprila 2024.

Od danas svi pregledi odraslih pacijenata u Domu zdravlja

Objavljeno: 6. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Dom zdravlja Valjevo
Foto: Dom zdravlja Valjevo

VALJEVO- Zbog bolje epidemiološke situacije, od danas će samo prizemlje Doma zdravlja biti namenjeno pregledima odraslih pacijenata sa simptomima kovida, dok će laboratorija na prvom i odeljenje Medicine rada na drugom spratu biti na raspolaganju ostalim pacijentima, saopšteno iz ove zdravstvene ustanove.

To znači da će od danas lekari Opšte službe i Medicine rada ponovo ordinirati na drugom spratu Doma zdravlja – radnim danima od 7 do 20 časova, vikendom i državnim praznicima od 8 do 18. U ambulanti Novo naselje radiće po jedan lekar u smeni, dok će ambulanta u Domu penzionera imati samo jednu ekipu u prvoj smeni – od 7 do 13.30 sati.

I periodični pregledi radnika iz firmi i drugi specifični pregledi (za izdavanje lekarskih uverenja za vozačke dozvole, lekarskih uverenja za nošenje oružja), koji su u poslednje vreme obavljani u ambulanti Peti puk, od danas se ponovo obavljaju u Domu zdravlja.

Prizemlje Doma zdravlja ostaje kovid deo (radno vreme od 7 do 22 sata), gde će, osim testiranja i rendgen snimanja, ponovo biti aktivirana ordinacija za uzimanje krvi za laboratorijske analize. Sugrađani sa temperaturom, prehladom i malaksalošću koriste glavni ulaz Doma zdravlja, a ostali na preglede ulaze na vrata iza Hitne pomoći.

Kovid ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *