petak, 24. maja 2024.

Od jutros topli radijatori

Objavljeno: 6. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od jutros radijatori u stanovima i poslovnim objektima koji su priključeni na daljinski sistem grejanja su topli. Gradska toplana je odlučila da zbog niskih temperatura, pre zvaničnog početka grejne sezone, pusti grejanje svojim korisnicima. „S obzirom na to da je jutros temperatura bila 0 stepeni, pustili smo grejanje ranije i naš plan je da objekte na daljinskom sistemu, pre zvaničnog početka sezone, grejemo u onim danima kada spoljne temperature budu niske. Sudeći po sadašnjoj prognozi, najverovatnije, pored današnjeg dana, grejanje će raditi i sutra i prekosutra“, rekao je za portal Patak online direktor Gradske toplane Zoran Stepanović.

Na početku grejne sezone nisu zabeleženi veći problemi, već samo sporadični na pojedinim podstanicama, a tehnička služba Gradske toplane otklanja te probleme. Pred početak zvanične grejne sezone, koja startuje 15. oktobra, naručene su potrebne količine mazuta za grejanje do polovine decembra.

„Do zvaničnog početka grejne sezone naš rezervoar biće pun, a to znači da imamo obezbeđene energente za grejanje do polovine decembra. Nakon toga nabavljaćemo nove potrebne količine mazuta“, rekao je Stepanović.

U novoj grejnoj sezoni na daljinski sistem grejanja biće priključeni novi potrošači do kojih je izgrađena vrelovodna mreža, a u JKP „Toplana“ očekuju da će ove godine grejati dodatnih 30.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. „Toplana je do sada grejala 318.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Od ove grejne sezone imaćemo još 30.000 kvadrata koje će grejati toplana, a iduće sedmice biće poznato da li će se na daljinski sistem grejanja priključiti i valjevska bolnica, koja ima oko 29.000 kvadrata“, rekao je Stepanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *