četvrtak, 29. februara 2024.

Od kapitalnih investicija najviše za saobraćajnicu u Privrednoj zoni

Objavljeno: 9. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Projekcijom novog budžeta Grada Valjeva, za kapitalne projekte planirano je 426 miliona dinara. Reč je o polovini od 16 kapitalnih projekata, ukupne vrednosti 739,5 miliona dinara, čija je realizacija predviđena za period od 2017. do 2023.

Najveći iznos planiran u novom budžetu, 256 miliona dinara, opredeljen je za izgradnju 2,5 kilometara saobraćajnice kroz Privrednu zonu, sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom, kišnom kanalizacijom, elekto i telefonskom instalacijom, za koju je Ministarstvo privrede iz državnog budžeta namenilo 129,4 miliona dinara.

Na tenderu za ove radove, inače, prihvažena je ponuda preduzeća “Autrotransport” i početkom naredne godine radovi bi mogli da počnu. Sledeće godine trebalo bi da bude urađeno i idejno rešenje sa projektom parcelacije za produžetak ove ulice i njeno spajanje sa budućom brzom saobraćajnicom do Nepričave, za šta je planirano dva miliona dinara.

Za nastavak programa smanjenja gubitaka vode u gradskoj mreži, budžet u idućoj godini planira 15,7 miliona dinara, za  izgradnju i proširenje vodovodne mreže 15,8 miliona, a za izgradnju kišne, fekalne i atmosferske kanalizacije 14,5 miliona dinara. Za rekonstrukciju asfaltiranih ulica, pre svega, ulicu Vuka Karadžića, opredeljeno je 85 miliona, a za izgranju parkinga u Karađorđevoj ulici, preko puta zgrade Gradske uprave, 25 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *