subota, 20. aprila 2024.

Od kazni za saobraćajne prekršaje izgradili parking na Studentu

Objavljeno: 13. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U gradsku kasu prošle godine slilo se 21, 2 miliona dinara od naplaćenih saobraćajnih prekršaja koji su napravljeni na teritoriji Valjeva. Po zakonu, 30 odsto od ukupne sume novca naplaćene od saobraćajnih prekršaja dobijaju lokalne samouprave, koje su dužne da ta sredstva potroše za poboljšanje bezbednosti saobraćaja. Valjevo je dužno da polovinu novca upotrebi na poboljšanje putne infrastrukture, pa je prošle godine za te namene Gradska direkcija potrošila 12,2 miliona dinara. Taj novac je potrošen za redovno održavanje ulazne trake na putu M4, sanaciju lokalnog puta Poćuta-Brezovice, kao i za sanaciju Petničke i Kozaračke ulice.

Pored toga preko Gradske direkcije finansirana je izgradnja parkinga kod hale Student sa 2,8 miliona dinara. Na naše pitanje zbog čega je skoro 25.000 evra potrošeno na izgradnju parkinga, a ne na popravku puteva, predsednik Komisije za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Valjeva Dobrosav Janković, kaže da u tome ne vidi ništa sporno, ali nije mogao da odgovori da li je važnije graditi parking nego popraviti puteve.

“ Tu dolaze neki ljudi, koji dovoze decu na trening. Čim imaju gde da se parkiraju to poboljšava bezbednost”, rekao je Janković.

Prošle godine je tri miliona dinara izdvojeno za kupovinu dva vozila za valjevsku policiju, međutim naručeni automobili još uvek nisu stigli iz Češke. Za postavljanje kamera koje snimaju prekršaje na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, kao i opremanje sobe za praćenje video nadzora u stanici policije je potrošeno oko šest miliona miliona dinara, dok je za snimanje spotova, seminare i ostale aktivnosti potrošeno oko 320.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *