petak, 24. maja 2024.

Terzić: Tražimo način da pomognemo bolnici

Objavljeno: 13. februara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Grad hoće da pomogne valjevskoj bolnici, ali nismo uspeli da pronađemo zakonsku mogućnost da bi im izdvojili novac, rekao je gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, nakon što je u Srbiju otišla slika neurološkog odeljenja valjevske bolnice, gde su uslovi za boravak pacijenata kao u 19. veku i nakon što se u javnosti pojavila informacija da već devet meseci ne radi test opterećenja srca, a pacijenti kod privatnika taj pregled plaćaju 4.000 dinara. Gradonačelnik Terzić priznaje da su rukovodstvu bolnice još pre godinu dana obećali da će obezbediti 600.000 dinara za opremanje bolničke kuhinje, ali kaže da im zakon ne dozvoljava da izdvajaju novac za Opštu bolnicu.

„Konsultovali smo revizora, pravnike, kolege iz drugih gradova, kako da nađemo pravni osnov da određena sredstva iz gradskog budžeta prenesemo Opštoj bolnici. Grad hoće da pomogne, ali je smetnja proceduralna. Tražimo način i sada čekamo mišljenje revizora“, rekao je gradonačelnik Terzić.

Terzić kaže da još od prošle jeseni pokušavaju da nađu način da pomognu valjevskoj bolnici. Dok u Gradskoj upravi tragaju za modelom, mnogi gradovi u Srbiji pomažu rad svojih bolnica, pa je tako Kraljevo za lokalnu bolnicu kupilo magnetnu rezonancu. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić je ponovio za Patak da Grad Valjevo od juna 2013. godine do danas za valjevsku bolnicu nije izdvojio ni jedan dinar.

3 komentara na “Terzić: Tražimo način da pomognemo bolnici

 1. Možda do kraja mandata gradonačelnik i nađe način. Golemi su ti propisi. Važno je da su našli način da daju pare za sajam venčanja, ko šiša bolnicu.

  0

  0
 2. Gospodin Terzić očigledno ima neku blokadu.
  Nema on pojma ni o čemu, a ni ljudi oko njega.

  Pa koji zakon, ko ne da da grad inovira bolnicu za svoje građane. To su takve izmišljotine da mi je muka od svega. Da li možda Ivan Ivanović treba da nam sredi bolnicu? Ili japanci, ili Kirbi?

  Traži način od ne znam kada, pa pečurke se traže u prirodi, a zakoni, uredbe, odredbe se prilagođavaju narodu i društvu i problemi hitno rešavaju. Najviše me pogodilo što kaže da para ima, a ne zna kako da investira?

  Pa grad ne može da donese uredbu ni o radu preduzetničkih radnji kako treba, držanju kućnih ljubimaca i da ne nabrajam i pišem kako se to radi u normalnim društvima i okruženjima.

  Pitam se da li je ta gospoda normalna i sa kakvim oni kapacitetiom znanja raspolažu?

  Prljave ulice, prosto blato svuda, rupe na sve strane, a dve reke protiču skoro kroz centar. Da li se i tu traži način da se investira, jer ne dozvoljavaju zakoni?

  Bravo za „Patak“ dobro je da ste ponovo počeli da ukazujete na infrastrukturne i druge probleme u našem gradu.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *