utorak, 21. maja 2024.

Od osmoro uhapšenih njih šestoro pušteno na slobodu

Objavljeno: 1. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Članu Opštinskog veća Lajkovca V.K. (60) i predstavniku Građevinske autoprevozničke radnje ”Dragan Marković” G. B. (44) određen je pritvor do 30 dana, dok su načelnica Opštinske uprave i još pet službenika i članova Komisije za javne nabavke lajkovačke opštine, koji su uhapšeni početkom ove sedmice zbog postojanja sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, pušteni na slobodu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštio MUP-a Srbije, član Opštinskog veća opštine Lajkovac V. К. (60) je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem. Zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu uhapšeni su odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac LJ. N. (52) kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Кomisije za javnu nabavku D. К. (61), M. T. (47), Ž. J. (32), M. P. (35) i B. P. (30).

U saopštenju je navodeno da postoje osnovi sumnje da je član Opštinskog veća tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G. B. uticao na načelnicu Opštinske uprave, a ona na ostale osumnjičene članove Кomisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača “Dragan Marković” čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.

V.К. i G. B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal – kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković“ sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Nakon 48-časovnog policijskog zadržavanja, tužilaštvo je odlučilo da pritvor bude određen članu Opštinskog veća i predstavniku Građevinske autoprevozničke radnje ”Dragan Marković”, dok su preostali uhapšeni pušteni da se brane sa slobode.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *