utorak, 21. maja 2024.

Od sutra naplata parkiranja u proširenoj zoni

Objavljeno: 30. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Od sutra u Valjevu počinje naplata parkiranja u proširenim zonama, tako da će na devet lokacija parkiranje iz zelene preći u plavu zonu, koja se naplaćuje 23 dinara po satu. Kako je ranije najavljeno iz zelene u plavu zonu, gde će se od 1. jula naplaćivati parking, prelaze parkirališta u ulici Pop Lukinoj, od Pantićeve do Vladike Nikolaja, u Sinđelićevoj od Pantićeve do Železničke, u Pantićevoj od Hajduk Veljkove do Nušićeve, u Mišarskoj od Pantićeve do Železničke ulice, u Knez Mihailovoj od ulice Milovana Glišića do mosta na Gradcu, u Čika Ljubinoj ispred hotela Grand, kao i parkiralište u bloku u Hajduk Veljkovoj između ulica Pantićeve i Vladike Nikolaja. U plavu zonu se dodaju parkirališta u Nušićevoj i u ulici Majora Ilića u okviru parka “Jadar”.

Direktor „Vidraka“ Đorđe Milanović kaže da je ovo gradska odluka i po njoj će naplata parkiranja u proširenim zonama početi sutra. Milanović dodaje da će na ovaj način dobiti dodatnih 319 mesta na kojima će se naplaćivati parkiranje, na mestima gde su se vozači do sada parkirali besplatno. „ Svi stanari u ovim delovima grada imaju pravo na povlašćenu mesečnu kartu za parkiranje, koja košta 300 dinara. Potrebno je da dođu u Vidrak sa ličnom kartom i saobraćajnom dozvolom“, kaže Milanović.

Pored proširenja plave zone, od sutra će biti proširena i crvena zona za parkiranje. Iz plave u crvenu zonu prelaze parking mesta u ulici Vlade Danilovića, od Karađorđeve do Pantićeve ulice, kao i deo u Čika Ljubinoj ulici, od Vuka Karadžića do pešačke zone. Novina je to da će od sutra parkiranje u crvenoj zoni sa dosadašnja dva sata biti produženo na maksimalnih 180 minuta.

Inače, u Valjevu će nakon ovog proširenja parkirališta koja se naplaćuju, imati 1828 parking mesta, a zbog rekonstrukcije Karadjordjeve ulice od zgrade Višeg suda do raskrsnice sa Dušanovom ulicom, „Vidrak“ će izgubiti oko 20 parking mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *