ponedeljak, 27. maja 2024.

Vodovod ima gubitak od 40,3 miliona dinara

Objavljeno: 30. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradski vodovod završio je prošlu godinu sa gubitkom od 40,3 miliona dinara. Odlukom Nadzornog odbora taj gubitak će biti “pokriven” iz rezervi JKP “Vodovod”. U izveštaju o radu tog preduzeća, koji je predstavljen članovima Gradskog veća, navodi se da u strukturi rashoda najviše novca odlazi na plate 234 zaposlenih i to skoro 29 odsto od ukupnih prihoda, što je jedan od ključnih problema, na koji je ranije ukazao direktor Vodovoda Đorđe Pavlović. Oko 20 odsto novca potrošeno je na troškove amortizacije, dok je za gorivo i struju potrošeno oko 13 odsto od ukupnih prihoda koji su u prošloj godini iznosili 395,4 miliona dinara. Direktor Voodvoda Djordje Pavlović kaže da su u prošloj godini imali manje prihode od planiranih za 47 miliona dinara, što je dovelo do toga da godinu završe kao gubitaši. “Jedan od razloga je to što se odustalo od povećanja cene vode, a to je automatski dovelo do smanjenja planiranih prihoda Vodovoda. Pored toga smanjene su i subvencije iz gradske kase”, objasnio je Pavlović.

Pavlović kaže da su uspeli da značajno poboljšaju naplatu vode, kako privrednicima, tako i građanima, ali problem ostaju stara dugovanja za vodu. Dugove ima i sam Vodovod. Oni dobavljačima duguju oko milion evra, a najveće obaveze imaju prema Elektrosrbiji i Elektrodistribiciji. “To nam je veliki problem, jer su mesečni računu za struju oko 4,5 miliona dinara, a uz to dužni smo da uredno izmirujemo obaveze prema ugovoru o reprogramu duga”, kaže Pavlović.

U prošloj godini Vodovod je uradio oko 10 kilometara nove vodvodne mreže iz sopstvenih sredstava, a ove godine bi trebalo da im bude odobren kredit nemačke razvojne banke od 3,2 miliona evra za rekonstrukciju još oko 40 kilometara vodvodne mreže. Ti radovi trebalo bi da počnu na proleće.

3 komentara na “Vodovod ima gubitak od 40,3 miliona dinara

 1. Najlakse je reci da je potrebno da voda poskupi,zar ne? Pa smanjite troskove tih zaposlenih,dnevnice za putovanja,mobilne telefone ima i cistacica…Svake godine kupite po par novih vozila,ne moze direktor da se voza u autu starom dve godine….

  0

  0
 2. Dovedete ih polupismene da prave gubitke, jel stručan neče sebi da dozvoli da bude punjena kokoš, od dobrih pravite loše i korumpirane ko li vas samo plaća.

  0

  0
 3. Kada pomenuste telefone , znateli dragi nasi koliko ima mobilnih telefona u Domu zdrtavlja ?Da , da 220 to su nase sumnje i ko to placa panaravno pacijenti nece direktori Simovic ,Jokic ili Vesan Jokic , Ljibinko Vesic ,Milija pravnica ili onaj sef tehnicke sluzbe od Krusik Mican Jovanovic …Zato je to i za sada / ali trenutno / 20.000.000 dinara dubioza Citamo na nekIM portalima branise Simovic / bravo za RADIO -PATAK na objktivnosti/tj . brane ga Pa gospodo iz dugih medija -portala preteraste i pisete ne istine..Ali kako rekose tuzbe ce da prste pa ne moze se sve i svasta pisati , a ne odgovarati!Tako i ovde za Vodovod. MADA SU SE TU DESILE NEKE PROMENE Sta treba jos da uradi Simovic da izvadi kalasnjikov i poubija zaposlene i pacijente i tada ce biti smenjen -uhapsen .Mozda i tada bi neko drugi bio kriv.Zato Cane Terzicu ti i Simovic uzmite po jos jednu otpremninu i idite u zaborav ili …..

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *