utorak, 28. maja 2024.

Odbijena tužba zbog zemljišta poklonjenog „Bizerbi“

Objavljeno: 19. novembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Viši sud u Valjevu odbio je tužbu Zajedničkog pravobranilaštva protiv Grada Valjeva i Republike Srbije koja je podneta zbog odluke da lokalna samouprava, bez naknade, ustupi zemljište državi, koje je poklonjeno nemačkoj firmi “Bizerba”.

Ovu tužbu je ranije podneo doskorašnji gradski pravobranilac Darko Kostić, jer je smatrao da je 11,8 hektara zemljišta u Popučkama ustupljeno na nezakoniti način nemačkom investitoru, te je u tužbi zatražio da država vrati zemljište Gradu Valjevu ili da lokalnoj samoupravi isplati tržišnu vrednost te imovine. Međutim, sud je odbio njegovu tužbu.

“Da kažem da sam očekivao ovakav ishod bio bih neiskren. Ja i sada čvrsto verujem da je tužbeni zahtev bio osnovan. Sud , naravno, ima pravo da donese drugačiju odluku i, što bi rekli, važi se sudijska. Ja hoću da verujem da svako radi svoj posao u skladu sa svojim najboljim znanjem i umećem. Sud ima pravo na svoje odluke, a ostavljena je mogućnost nezadovoljnoj strani da se žali. Kako će dalje ići sve ovo, ostaje da se vidi”, rekao je za N1 Darko Kostić, koga je lokalni parlament krajem oktobra razrešio dužnosti.

Valjevska vlast je u prvoj polovini ove godine donela odluku da oko 12 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Grada, pokloni državi Srbiji bez naknade, da bi to zemljište, na kraju, bilo poklonjeno nemačkoj kompaniji “Bizerba”.

Ta kompanija, koja je svetski lider u proizvodnji vaga, kako je ranije saopšteno, planira da najkasnije u četvrtom kvartalu 2022. godine na 10.000 kvadrata pokrene proizvodnju u fabrici u Valjevu, gde će, na startu, kako je obećano, biti otvoreno 305 radnih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *