subota, 20. aprila 2024.

Odbornici izabrali direktore

Objavljeno: 29. novembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta izabrali su direktore u Gradskoj direkciji, Vidraku, Poletu, Toplani, Vodovodu i Radio Valjevu. Nove direktore jedino su dobili Polet i Radio Valjevo, dok su u ostalim preduzećima izabrani dosadšnji vršioci dužnosti direktora. Za direkora Poleta izabran je Dragan Branković, bivši direktor Opštinske stambene agencije, a za direktora Radio Valjeva Predrag Obućina.  U Gradskoj direkciji na ćelnom mestu ostaje Dragan Jeremić,  u Vidraku  Janko Gagić, u Toplani Ivko Stojković, a u Vodovodu Đorđe Pavlović. Odbornici opozicije tvrde da se radi o partijskim kadrovi i partijskom zapošljavanju u javnim preduzećima, čiji je osnivač grad, kao i da nisu dobri statuti kojima su definisani uslovi za izbor direktore, pa među njima ima ljudi sa raznih zanimanja „od matematičara do defektologa“.

Tokom  rasprave je o izveštaju o izvršenju budžeta Valjeva za prvih devet meseci ove godine čule su se primedbe opozicionih odbornika da budžet nije razvojni i da se najviše novca izdvaja za plate i troškove zaposlenih u Gradskoj kući. Odbornik LDP Žarko Kovač je ocenio da se više od polovine budžeta idvaja za rad Gradske uprave i ustanova koje finansira lokalna samouprava. On je ovaj budžet nazvao “birokratskim”.

Gradonačelnik Stanko Terzić, s druge strane, sa skupštinske govornice je poručio da je budžet razvojno-socijalni, navodeći da je samo budžet Gradske direkcije za izgradnju Valjeva u ovoj godini 700 miliona dinara. Terzić je dodao da će gradski budžet za narednu godinu, najverovatnije, biti manji za oko 200 miliona dinara u odnosu na ovogodišnji i da je zbog toga neophodno da se gradskim novcem raspolaže na domaćinski način.

2 komentara na “Odbornici izabrali direktore

  1. Jel može ovako direktori JP u Valjevu defektolog, matematičar, učitelj, poljoprivredni stočar…. unapred se kladim.

    0

    0
  2. Zanima me kako je sadasnji direktor Vodovoda prosao na konkursu,a mislim da nema cetiri godine radnog iskustva u struci? Ima li to neko da objasni???!

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *