nedelja, 21. aprila 2024.

Valjevci za mobilni mesečno troše do 1.000 dinara

Objavljeno: 2. decembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kada kupuju mobilne telefone, za naše sugrađane presudna je cena, a njihovi mesečni troškovi za usluge mobilne telefonije u proseku iznose od 500 do 1.000 dinara. Od tri mobilna operatera koji posluju u Srbiji, više od polovine Valjevaca koristi usluge MTS-a. Ovo su neki od rezulata istraživanja koje je uradila Visoka poslovna škola strukovnih studija.

Istraživanje o tržištu mobilne telefonije tim Istraživačko-razvojnog centra VIPOS-a obavio je na uzorku od 1.000 ispitanika. Preko 90 odsto ispitanika u ovom istraživanju reklo je da koristi mobilni telefon, a najviše je onih koji koriste samo jedan aparat. Najveći broj naših sugrađana mobilne telefone kupuje direktno kod mobilnih operatera, a cena je, očekivano, najbitniji faktor u odlučivanju pri kupovini.

Za Valjevce NOKIA je ubedljivo najomiljeniji brend. Istraživanje je pokazalo da građani mobilni telefon najviše koriste za razgovore, a prosečni izdaci za usluge mobilne telefonije kod većine ispitanika iznose između 500 i 1.000 dinara. Istraživanje pokazuje da naši sugrađani najviše koriste usluge mobilnog operatera MTS, a potom slede Telenor i VIP.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *