petak, 14. juna 2024.

Odbornici se izjašnjavaju o budžetu i direktorima

Objavljeno: 11. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prvi rebalans budžeta, izvršenje gradskog budžeta u prvih šest meseci ove godine i izbor direktora JP „Kolubara“ i JKP „Polet“ naćiće se danas pred odbornicima lokalnog parlamenta. Rebalansom budžeta predviđeno je smanjenje sredstava za 174,2 miliona dinara, a prilivi iz ostalih izvora budžetskih korisnika biće smanjeni za 16,6 miliona dinara.

Što se tiče izvršenja budžeta za prvih šest meseci ove godine, prihodi i rashodi u tom periodu su ostvareni u rasponu od 30 do nešto preko 35 odsto ili oko trećine planiranog budžeta u 2018. godini. U periodu od 1. januara do 30. juna ove godine u gradsku kasu slilo se 35,37 odsto sredstava u odnosu na planirani prihod ili 1.232.707.752 dinara, dok su prihodi iz ostalih izvora iznosili 37.427.843,5 dinara ili tek trećinu planiranih. Ukupni rashodi i izdaci u istom periodu bili su 1.104.974.593 dinara ili 31,7 procenata planiranih, a utrošeno je 29.128.538 dinara ostalih prihodovanih sredstava ili 23,77 odsto od plana.

Na dnevnom redu današnje sednice je izbor direktora JP „Kolubara“  i JKP „Polet“. Kako saznajemo, nakon konkursa, predlog nadležne komisije koja je odlučivala o kadrovskim rešenjima je da na tim pozicijama ostanu aktuelni vršioci dužnosti, tako da bi, ukoliko odbornici daju „zeleno svetlo“ Zoran Mitrović trebalo da u naredne četiri godine rukovodi JP „Kolubara“, preduzećem koje je nadležno za izgradnju brane „Stubo-Rovni“, dok bi na čelu „Poleta“ trebalo da i dalje bude Slobodan Andrić.

Odbornici će na današnjoj sednici razmatrati i izveštaj o radu „Poleta“, u čijoj nadležnosti su gradske pijace, a prema dostupnim podacima, dug tog preduzeća je narastao na 14 miliona dinara. Aktuelna vlast je ranije imala ideju da „Polet“ pripoji JKP „Vidrak“, ali su od te namere, očigledno, definitivno odustali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *