ponedeljak, 22. jula 2024.

Odbornici usvojili prvi rebalans gradskog budžeta

Objavljeno: 24. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su prvi rebalans gradskog budžeta za ovu godinu. Kako je obrazloženo, prvim rebalansom planirani su prihodi i primanja u iznosu 3.632.561.000 dinara sredstava budžeta grada i 139.323.381,90 dinara sredstava iz ostalih izvora budžetskih korisnika. Rebalansom planirana sredstva budžeta grada su povećana za 237.561.000 dinara odnosno za sedam posto, od čega 150.000.000,00 dinara čine primanja od kreditnog zaduživanja, dok su sredstva iz ostalih izvora budžetskih korisnika povećana za 22.097.326,76 dinara odnosno za 18,85 odsto.

Kako je navedeno, grad će prihode za 150 miliona dinara povećati, jer je doneta odluka o kreditno zaduživanju, a taj novac je namenjen za rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića.

Dok su pojedini odbornici opozicije pitali zbog čega se lokalna samouprava zadužuje, kako je moguće da u budžetu „teškom“ 3,6 milijardi dinara nije bilo novca za rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića i zbog čega od države nisu dobili najavljenu podršku za realizaciju ovog projekta, pojedini odbornici vladajuće kolicije su poručili da je ovo jedan od najboljih gradskih budžeta, dok je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović ocenio da su primedbe opozicionih odbornika „tragikomične“.

„Slušao sam ove primedbe opozicije koji su tragikomični kao što je i opozicija tragikomična. Mi smo dobili iz Republike sredstava za druge namene i mi smo rasteretili tim mnoge infrastrukturne projekte zato što smo upravo uzeli kredit za ulicu Vuka Karadžića u kojoj se nalaze sve pobrojane institucije i koja je jedna od najprometnijih trgovačkih ulica. Oni koji u životu ništa nisu radili nemaju pravo da drže predavanja kada je u pitanju rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, koja će ove godine biti završena“, poručio je sa skupštinske govornice prvi čovek Valjeva.

Pored prvog rebalansa  gradskog budžeta, odbornici lokalnog parlamenta su usvojili i ovogodišnji programa rada ustanova i preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *