nedelja, 3. marta 2024.

Večeras „Težina lanaca 3“, deo novca od ulaznica ide za VTO

Objavljeno: 24. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Film Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ premijerno će biti prikazan večeras od 20 časova u valjevskom Centru za kulturu. Kako je najavljeno, premijeri filma prisustvovaće režiser Boris Malagurski. Ulaznice po ceni od 350 dinara su u prodaji na biletarnici Centra za kulturu, a od svake prodate ulaznice 50 dinara biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju u Valjevu.

“Težina lanaca 3”, je treći deo dokumentarne trilogije koji objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primer Srbije i drugih država širom sveta poput Kube, Čilea, Italije i Bolivije. Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, genetički modifikovane hrane i zagađenja naše životne sredine, film razotkriva sistem u kojem živimo i predstavlja inspirativne priče sa ciljem da se pokrenemo i preduzmemo nešto. Intervjuisani su: Noam Čomski, Nele Karajlić, Jovan Memedović, Nebojša Katić, Danica Grujičić i mnogi drugi.

Organizacija Open minded, koja je organizator večerašnje projekcije filma „Težina lanaca 3“, saopštila je da je prema rečima prof. Danice Grujičić, koja je intervjuisana u filmu, procena  da u Srbiji pored galopirajućeg kancera, postoji problem i sa sterilitetom oko 400.000 ljudi, dok je 250.000 zvanično u evidenciji. Muški sterilitet od 1999. do danas porastao je sa 20 na 40 odsto.

„Od svake svoje prodate karte 50 dinara  biće donirano Centru za vantelesnu oplodnju, koji već osam godina pomaže da se podigne natalitet, a kao Centar jedan je od najuspešnijih u Srbiji“, saopštila je ova organizacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *