petak, 24. maja 2024.

Odložena odluka o dobitniku „Desankine“ nagrade

Objavljeno: 18. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Donošenje odluke o dobitniku nagrade “Desanka Maksimović” trenutno je odloženo zbog epidemije korona virusa, saopštio je Upravni odbor Zadužbine koja nosi ime slavne pesnikinje.

Kako je saopšteno, datum donošenja odluke žirija za izbor dobitnika ove književne nagrade pomera se do trenutka kada će biti ispunjeni svi epidemiološki uslovi za zasedanje žirija i validnost odluke o 26. lauretu nagrade.

“Zbog uvođenja vanrednog stanja i celokupne situacije vezane za epidemiju COVID-19 ni Mninistarstvo kulture i informisanja Republike Srbije nije raspisalo konkurse za finansiranje nagrada, pa se time dodatno otežava rad zadužbine vezan za dodelu nagrade. Upravni odbor Zadužbine “Desanka Maksimović” se zahvaljuje Narodnoj biblioteci Srbije na finansijskim i ostalim podrškama koje su trenutno jedini oslonac za rad ove institucije”, navodi se u saopštenju Zadužbine “Desanka Maksimović”.

Podsećamo, prvi dobitnik ove nagrade 1994. godine bio je akademik Ljubomir Simović, dok je prošlogodišnji laureat pesnik Vojislav Karanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *