nedelja, 16. juna 2024.

Održan karate turnir u znak sećanja na Svetlanu Radojević

Objavljeno: 4. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Po osmi put u organizaciji Karate kluba „014“ iz održan je tradiocionalni karate turnir „Valjevo-open“ Memorijal Svetlana Radojević. Karate turnir, koji se održava u čast prerano preminule karatistkinje Svetlane Radojević, tradicionalno se održava svake godine u Valjevu i okuplja veliki broj učesnika. Ove godine na turniru je učestvovalo 35 klubova, sa 200 takmičara iz cele Srbije.

Za najuspešni klub proglašen je KK Mionica. Za najuspešnijeg takmičara član KK 014 Valjevo Matija Radosavljević, a nagrađeni su i najmađi takmičari Ružica Petrović KK Gornji Milanovac i Simić Luka KK Bajina Bašta, specijalno priznanje dodeljeno je KK Bor, kao klubu koji je najudaljeniji od Valjeva.

Takmičari KK 014 iz Valjeva i pored obaveza koje su imalo kao domaćini postigli su i veoma zavidne rezultate na samom turniru i osvojili 13 odličja u raznim uzrasnim kategorijama. Zlatnim medaljama su se okititili Ana Živanović, Nikola Milivojević, Matija Soldatović, Ksenija Kosić i Matija Radosavljević. Srebrne medalje su dobile Višnja Đurđević, Anđela Pavić, Tamara Dražić i Ivana Matić, a bronzane Anđela Mitrović, Nikola Petrović, Uroš Andrić i Viktor Ćelić.

Karatisti kluba „Zvezda“

Što se tiče valjevskog Karate kluba „Zvezda“ u svom saopštenju za javnost da su na ovom turniru učestvovali da sa pet takmičara, koji su osvojili pet medalja. U disciplini kate pojedinačno Aleksandra Radovanović u kategoriji nade okitila se zlatnim odličjem.

Njena starija klupska drugarica Dorotea Radovanović je u kategoriji kadeta u apsolutnoj kategoriji osvojila bronzanu medalju. U disciplini kumite (borbe) pojedinačno za mlađe seniore do – 55 kg, Teodora Vukojčić  je osvojila zlatnu medalju. Bronzane medalje su osvojili Stefan Todorović u konkurenciji kadeta – 52 kg i Uroš Ilić u konkurenciji nade – 50 kg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *