sreda, 24. aprila 2024.

Grad kupuje 1.000 auto-sedišta i motore za policiju

Objavljeno: 4. marta 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U ovoj godini, od novca koji se slije u gradsku kasu od naplate saobraćajnih prekršaja napravljenih na području Valjeva očekuje se 35 miliona dinara. Taj novac trebalo bi da bude opotrebljen za povećanje bezbednosti u Valjevu. Prema programu korišćenja tih sredstava, koji je nedavno usvojen na Gradskom veće, najviše novca, 20 miliona dinara, biće potrošeno za  tekuće popravke saobraćajne infrastrukture.

U okviru preventivno-promotivnih aktivnosti od ukupno 7,5 miliona dinara, pet miliona je planirano za nabavku 1.000 auto-sedišta za decu rođenu od 18. oktobra 2017. godine.

Za potrebe Policijske uprave lokalna samouprava će nabaviti dva službena motocikla i opremu, koji će koštati pet miliona dinara. Pored toga, obezbeđen je novac za nabavka novog servera, potrebnog za rad kamera postavljenih na više gradskih lokacija.

Inače, kamere koje snimaju saobraćajne prekršaje, a koje su postavljene u blizini „Publika“ na ulazu u Valjevo, u blizini Parka Pećina, na Šabačkom putu, kao i na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, ne radi već duže vreme. Kako nam je potvrđeno, kamere ne rade jer je došlo do „prebukiranosti“ servera koji obrađuje podatke sa 16 kamera, postavljenih na četiri lokacije. Pored toga, još uvek nisu proradile ni kamere koje su postavljene pre dve godine na „duplim trakama“, na izlazu iz Valjeva u pravcu Beograda, na putu ka Bajinoj Bašti i na obilaznici kod „Jugopetrola“, koje su plaćene oko 70.000 evra.

Novac za nabavku svih ovih postavljenih kamera i servera je obezbeđen iz gradskog budžeta od sredstava koja se u gradsku kasu sliju od naplate saobraćajnih prekršaja, koji su napravljeni na području Valjeva.

Kako nam je potvrđeno u valjevskoj policiji, sve kamare bi trebalo da prorade u roku od oko mesec dana, kada bude postavljen novi server, koji će obrađivati podatke sa video nadozora postavljenog na sedam gradskih lokacija.

 

 

 

 

 

 

Jedan komentar na “Grad kupuje 1.000 auto-sedišta i motore za policiju

  1. Jel to sada u skladu sa zakonom da grad kupuje policiji server? Citali smo da je misljenje revizora da grad ne moze da kupuje server policiji? Kako sada moze? Hoćeemo sada da kršimo zakon ili smo onda pronašli izgovor jer nismo želeli da investiramo u bezbednost u saobraćaju?

    4

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *