utorak, 28. maja 2024.

Oglasio se sindikat nakon saopštenja rukovodstva „Krušika“

Objavljeno: 26. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon što je rukovodstvo vojne fabrike „Krušik“ saopštilo, reagujući na negativno pisanje pojedinih medija, da su ugovoreni poslovi u ovoj godini na izuzetno visokom nivou i da je ta fabrika na putu da dostigne “najviši iznos ugovaranja u poslednjih nekoliko decenija”, saopštenjem za javnost oglasio se i fabrički sindikat „Sloga“.

„U obaveštenju se tvrdi da fabrika ima ugovorene poslove za ovu godinu na visokom nivou, bolje nego u proteklih par decenija. Postajemo fabrika kojoj se veruje, a nama servirate priču kako se naš ugled urušava raznim pisanjima po medijima, kako smo blokirani zbog pada aviona i celokupne situacije. Jedina istina je da jednu istu misao ponavljate godinu dana unazad, ali samo misao od koje radnik nije osetio ništa dobro još uvek“, navedeno je izmešu ostalog u saopštenju za javnost fabričkog sindikata.

U njemu se dodaje da je posao za stalno dobilo oko 1.000 radnika, ali ne zahvaljujući uspešnoj politici rukovodstva fabrike, već zbog toga što je „Krušik“ bio prinuđen da im da ugovore za stalno.

„Preko 1.000 radnika je dobilo ugovor na neodređeno, radnika koji su godinama radili na određeno, i po 10 godina. Neki su morali biti vraćeni sudskim rešenjem posle tužbi na koju su bili primorani. To računate kao Vaš uspeh? Ipak deo teksta koji je najuvredljiviji, i koji ostavlja gorak ukus je deo u kojem ste napisali da je ,osnovna zarada povećana 27 odsto radnicima koji su ostvarili pravo na otežane uslove rada. Otežani uslovi rada su postojali uvek. Procenti gde se uvećava osnovna zarada zbog otežanih uslova rada su Vašim odlukama smanjeni. Vi ste to uradili sa Vašim komisijama koje ste obrazovali unutar fabrike, a saglasni sa Vama su bili rukovodioci koje ste Vi postavili da budu tu gde jesu. Svakako niste podigli za 27 odsto, već ste smanjili plate Vašim potezom“, stoji u ovom saopštenju.

Komentarišući najavljeno povećanja plata zaposlenih u „Krušiku“ krajem godine, sindikat „Sloga“ navodi da je rukovodstvo fabrike to obećanje dalo jer čeka da država podigne minimalnu cenu rada.

2 komentara na “Oglasio se sindikat nakon saopštenja rukovodstva „Krušika“

  1. Sve nam je jasno kakvo je stanje u Krušiku, od kada je Slobodan Đurić postavljen za izvršnog direktora za tehničko- tehnološke poslove i proizvodnju. DNO-DNA!😢

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *