četvrtak, 22. februara 2024.

Ogroman broj pregleda i testiranja u KOVID Domu zdravlja

Objavljeno: 27. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U KOVID Domu zdravlja Valjevo od 13. do 25. novembra kod lekara je pregledano 7.137 pacijenata sa sumnjom na infekciju virusom SARS-CoV-2, što je u proseku 550 pregleda dnevno, saopštio je Dom zdravlja.

Od tog broja je 6.428 odraslih i 709 dece predškolskog i školskog uzrasta. Broj pregleda raste iz dana u dan, tako da ih je juče bilo čak 625 (574 odraslih i 51 na Pedijatriji). Pored toga, juče je testirano 249 sugrađana i urađeno 212 snimaka na rentgenu.

Zbog tako velikog prijema pacijenata, najvećeg do sada, stvaraju se gužve na ulazu u Dom zdravlja i javlja se nestrpljenje kod građana. Imajući potpuno razumevanje za stanje svojih sugrađana, Dom zdravlja ukazuje da se u zgradu istovremeno uvodi 40 ljudi: medicinska sestra ili tehničar odjednom prozove 20 pacijenata za pregled i po 10 za testiranje i rentgen. To nije malo, a sve ide brže ako se poštuju pravila i postoji međusobno uvažavanje.

“Uprkos čekanju, uprava Doma zdravlja još jednom moli sugrađane na formiranje reda i fizičku distancu, na strpljenje i razumevanje koliko god je to moguće u datim okolnostima, imajući u vidu i da medicinsko osoblje radi brzo koliko to medicinski protokoli dozvoljavaju”, saopšteno je iz ove ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *