subota, 20. aprila 2024.

Raste broj zaraženih u ustanovama i firmama

Objavljeno: 27. novembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zavod za javno zdravlje (arhiva)
Zavod za javno zdravlje (arhiva)

VALJEVO – Broj inficiranih korona virusom zaposlenih u valjevskoj bolnici, na žalost, raste i dalje i po poslednjim podacima zaražena su 133 zdravstvena i 24 nemedicinska radnika.

Od ukupno 1.274 zaposlena u Opštoj bolnici, kako pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje, na radnom mestu je njih 727, što znači da je van stroja skoro 500 zaposlenih, što zbog infekcije korona virusom, kućne izolacije ili drugih oblika bolovanja ili angažovanja.

Povećanje broja infiriciranih korona virusom beleže i ostala preduzeća i ustanove u našem gradu, takođe svedoće podaci Zavoda za javno zdravlje. U Domu zdravlja tako je zaraženo 36 zaposlenih, a u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica” njih 35.

Što se tiče firmi, u HK „Krušik“ pozitivno je 97 zaposlenih, u „Gorenju“ 66, u fabrici “VaLy” 32 radnika, u „Urbanu“ 23, a u GP „Kej“ 17 zaposlenih.

Na poslednjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva doneta su dva zaključka. Prvi je da se preporučuje roditeljima, ukoliko imaju uslova, da do daljnjeg ne  dovode decu u objekte Predškolske ustanove “Milica Nožica”. Takođe, donet je zaključak da se preporučuje povećanje obima koordinisanih i pojedinačnih inspekcijskih nadzora na teritoriji grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *