utorak, 21. maja 2024.

Oko 1.000 gledalaca i učesnika na državnom prvenstvu u plesu

Objavljeno: 22. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionica je bila domaćin plesnog spektakla u kom su za šampione državnog prvenstva u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine proglašeni Luka Dugalić i Tatjana Vasiljević, koji su bili prvi i u starijim omladinciima. Takmičilo se oko 350 učesnika iz 19 klubova iz Niša, Kruševca, Kragujevca, Čačka, Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Valjeva, Aranđelovca i Lazarevca.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković svečano je otvorio veliko finale, a potom pobednicima uručio pehare i medalje.

„Izuzetna mi je čast što je Mionica domaćin jednog državnog takmičenja ovakvog formata. Još jednom smo pokazali da možemo biti uspešni i dobri domaćini i na visini svog zadataka. Mionica je do sada bila domaćin međunarodne biciklističke trke, relija, rukometnih utakmica, fudbalskih takmičenja i mnogih drugih. Potvrdili smo da možemo biti i uspešna podrška u organizaciji plesnih takmičenja“, rekao je Janković.

Predsednik Mionice na uručenju pehara

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Aleksa Matović i Jovana Klenkovski, u omladincima Petar Prokić i Tisa Babić i svi članovi plesnog kluba „Beodens“ iz Beograda. Pobednička seniorka tim formacija dolazi iz plesnog kluba „Vračar“, dok je najbolja latino formacija „RMP Stars“ iz Aranđelovca.

Na kvalifikacionom turniru u latinoameričkim i standardnim plesovima prvo mesto su osvojile Nađa Đukić iz Aranđelovca i Anđelina Đenadić iz Valjeva, dok su u savremenom plesu hip-hop grupe Groowe crew 1 i 2 iz Valjeva u svom prvom nastupu osvojile prvo mesto.

-Moje zadovoljstvo je potpuno zbog velikog odziva i pozitivnih komentara takmičara. Sala je bila puna. Preko hiljadu posetilaca i učesnika je uživalo u plesnom spektaklu koji su priredili najbolji sportski plesači Srbije. Želim još jednom da se zahvalim svim učesnicima, opštini Mionica, predsedniku Bobanu Jankoviću na podršci i ukazanom poverenju. Mionica je bila centar plesa na opšte dobro“, rekao je Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije zaduženog za školski i rekreativan ples.

Učesnici, foto: Opština Mionica

Takmičenje su organizovali Studio RMP Klub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica, uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *