petak, 14. juna 2024.

Oko 120 klizišta čeka sanaciju

Objavljeno: 6. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na području Valjeva ima 70 klizišta koja ugrožavaju stambene objekte. Uz to, nakon nezapamćenih poplava koje su pogodile valjevski kraj sredinom maja, pojavilo se oko 50 klizišta koja ugrožavaju puteve, a neka seoska domaćinstva su još uvek potpuno odsečena od sveta. Na gradskom području ima više klizišta koja ugrožavaju kuće. Najveći broj njih čeka na sanaciju, dok su neka klizišta već sanirana, a kuće zaštićene. Međutim, vlasnici tih objekata još uvek ne mogu mirno da spavaju. Među njima je i Rada Krunić, vlasnica jedne od tri kuće koje je ugrozilo klizište u Azbukovačkoj ulici, u kojoj živi osmočlana porodica. Ispod njihove kuće klizište je odnelo bagremovu šumu i približilo se na nekoliko metara od kuće. Klizište je sanirano, ali Krunići kažu da još uvek žive u strahu.

Geolog iz Direkcija za izgradnju Valjeva Miodrag Vujić kaže da sva klizišta u valjevskom kraju, kojih ima oko 120, neće moći da budu sanirana pre jeseni. Najteža situacija je u pojedinim selima, gde su klizišta odnela puteve, pa su domaćinstva, poput nekih u Pričeviću, potpuno odsečena od sveta.

Za sada postoje samo grube procene o tome koliko će koštati sanacija oko 120 klizišta u valjevskom kraju, ali u Gradskoj direkciji nisu želeli da otkriju te brojke, dok, kako su rekli, ne obiđu svako klizište i dok se tačno ne utvrdi koliko će koštati ti radovi. Na sanaciji klizišta angažovana su preduzeća Ingrapomni, Autotransport i Sava kop.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *